Reiki is een oude geneeswijze uit Japan; de naam betekent niets anders dan universele levensenergie.  Iedereen beschikt over deze energie, maar soms is deze energie zwak of stroomt het niet op alle plekken in het lijf goed door een emotionele of fysieke blokkade. Een emotionele blokkade kan bijvoorbeeld door trauma ontstaan en een fysieke blokkade kan bijvoorbeeld ontstaan na een operatie of door ziekte.

Een Reikibehandeling kan er dan voor zorgen dat de energie weer lekker stroomt, waardoor fysieke en mentaal/emotionele blokkades in de energetische laag opgelost kunnen worden en je hond lekkerder in zijn vel zit.

Een reikibehandeling is geschikt voor alle dieren die het moeilijk vinden om ontspanning te vinden, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Een Reikibehandeling wordt gegeven door de handen op of boven de hond te houden. De meeste dieren vinden het heel prettig en gaan er lekker voor staan of liggen. Ze geven vaak zelf aan wanneer het genoeg of nemen even pauze van de behandeling door weg te lopen.

Na de behandeling is je hond meer ontspannen en is de stress verlaagd. Om een duurzaam effect te bereiken zijn soms een paar behandelingen nodig, waarna je hond sneller zelf kan herstellen. Reiki geeft het zelfherstellend vermogen van je hond een zacht duwtje in de rug en zal ervoor zorgen dat het zelfherstellend vermogen weer op volle sterkte komt.

Een reikibehandeling:

  • werkt ontspannend
  • werkt stressverlagend
  • verlaagt de bloeddruk
  • verlicht pijn
  • helpt ontgiften
  • bevordert fysiek herstel, ook na een operatie of na een behandeling bij een osteopaat
  • helpt angst en agressie verminderen
  • helpt andere negatieve emoties te verzachten

Er komt vanuit de huidige wetenschap steeds meer interesse voor de effecten van Reiki. Inmiddels wordt Reiki gezien als een serieuze complementaire geneeswijze, ook bij dieren. Klik hier om het laatste wetenschappelijke onderzoek over Reiki te lezen.

Wist je dat een Reikibehandeling door dieren vaak beter ontvangen wordt dan door mensen? Dieren denken niet na over de werkzaamheid van Reiki. Ze laten het toe of juist niet en dat is ook belangrijke informatie.

Reiki kent geen bijwerkingen, maar soms wel nawerking. Een reactie kan zijn dat een dier meer water gaat drinken, meer slaapt of soms gebeurt het dat blokkades losgelaten worden. Éénmalig braken kan bijvoorbeeld ook voorkomen als bijwerking.

De behandeling kan plaatsvinden bij mij in de praktijk of bij mensen thuis. Bij heel erg angstige dieren die niet benaderbaar zijn kunnen de eerste 1 a 2 behandelingen zelfs op afstand plaatsvinden. Vaak werkt Reiki op afstand nog veel sterker en heeft een dier voldoende aan slechts 10 minuten behandeling. Ben je benieuwd naar wat Reiki voor jouw dier kan betekenen? Neem dan contact op via het contactformulier.