Je zult dit instrument vaker bij mij in de praktijk zien. Nadat ik de cursus bij Erik Laarakker (Den Hoek) heb gevolgd, ben ik razend enthousiast geworden. Dat betekent dat ik in een eerste consult of vervolgconsult de antenne erbij pak om te meten welke systemen of organen in mindere mate in of uit balans zijn. Dit kunnen organen zijn, maar ook zaken zoals het microbioom of het immuunsysteem kun je met de Lecher-antenne meten.

Hoe werkt een Lecherantenne?

Met een lecherantenne kunnen afwijkingen in de electromagnetische straling worden gemeten. Wat je aan het doen bent met de Lecherantenne, is het meten van trillingsfrequentie. Elk orgaan, spier bacterie of virus heeft een eigen frequentie. Wijkt deze frequentie af van de normale waarden, dan is er sprake van een disbalans in de energetische laag.

Dat houdt in dat als je bijvoorbeeld de lever meet, je in de energetische laag kunt meten dat de lever uit balans is, maar dat de fysieke laag (nog) niet aangetast hoeft te zijn.
Zo kan het zijn dat een hond met een lever in disbalans op het energetische vlak nog goede leverwaarden kan hebben als dit bij de dierenarts onderzocht wordt in het bloed. Bij de dierenarts wordt op een andere laag gemeten, namelijk de fysieke laag.

Wat heb je aan die meting?

Een disbalans in de energetische laag is vaak een voorbode van ziekte in de fysieke laag. In die zin is de meting een middel om een disbalans vroeg op te sporen en zo ziekte in de fysieke laag te voorkomen. Als een disbalans vroeg opgespoord wordt, dan ben je er op tijd bij en kun je snel ingrijpen om te zorgen dat je dier in balans blijft en dat is belangrijk.

Je kunt ook het effect van therapeutische middelen meten met een Lecherantenne. Er kan gemeten worden wat een natuurlijk middel of medicijn doet met bepaalde orgaanwaarden, met het immuunsysteem of zelfs met bepaalde emoties doet. Verder kan ook het effect van bepaalde voeding worden gemeten op bijvoorbeeld het microbioom. Allergie├źn en intoleraties kunnen ook worden gemeten.

Als laatste is het een voordeel dat met de Lecherantenne zaken opgespoord kunnen worden die niet altijd goed meetbaar zijn in het bloed. Een voorbeeld hiervan is het vinden van de Borrelia Burgdorferi bacterie die Lyme veroorzaakt. Deze bacterie heeft zich de neiging om zich te verstoppen in het lichaam en is daarom niet altijd aantoonbaar in het bloed. Lyme kan latent aanwezig zijn. Met de Lecherantenne kan Lyme in actieve vorm soms wel te vinden zijn. Ook andere ziekteveroorzakers, zoals voorbeeld covid-19, een candida infectie, giardia of leishmania kunnen worden opgespoord.

3D foto covid 19

Mocht je meer willen weten over dit instrument of wil je een meting laten doen, neem dan contact op. Voor meer precieze informatie over de werking van de lecherantenne, verwijs ik je graag door naar Den Hoek.